Bandenservice

4 redenen om uw zomer- en winterbanden bij Autobedrijf Eussen te kopen

  • Beslist een scherpe prijs. Niet alleen voor de velgen met zomer- en/of winterbanden, maar ook voor het wisselen.
  • Uitsluitend de beste merken banden , zoals Michelin, Vredestein en Bridgestone.
  • Thuis geen plaats? Wij regelen opslag voor u!
  • Unieke extra serviceverlening. Bij elke seizoenswissel worden de banden en velgen gecontroleerd op beschadigingen en worden de wielen voor montage gebalanceerd.

Wanneer winterbanden aanschaffen?
Voor de banden van uw auto start de winter al vanaf 7 C. Onder deze temperatuur verliest rubber een aantal belangrijke eigenschappen. Voor uw autoband betekent dit dat de band stug en stijf wordt. Dit heeft een negatieve invloed op het rem- en stuurgedrag van uw auto. Om dit probleem te ondervangen, wordt aan het loopvlakmengsel van iedere moderne winterband Silica toegevoegd. Een materiaal dat er voor zorgt dat ook bij lage temperatuur de band elastisch en flexibel blijft en ook onder extreme winterse omstandigheden optimaal presteert.

In winterbanden zijn tevens speciale lamellen verwerkt. Deze geven de banden bij sneeuw en ijzel een uitmuntende grip bij remmen en optrekken.
Daarnaast heeft de winterband een speciale profielvorm die bij regen voor een snellere afvoer van water zorgt. Aquaplaning wordt op deze manier voorkomen.Kortom, winterbanden bieden meer veiligheid!

En hoe zit het met het comfort? En de levensduur?
Dat is tegenwoordig dik in orde. De oude bezwaren van winterbanden zoals lawaai en een snelle slijtage behoren echt tot het verleden.
Dit door de gebruik van nieuwe technieken en de eerder beschreven silica toevoeging.
Winterbanden zijn er dus niet alleen voor de winter of voor de wintersport. In ons natte klimaat bewijzen deze banden u ook goede diensten in het late najaar en het vroege voorjaar! Ga "op safe" en rijdt van oktober tot maart op winterbanden.