Tips

Milieusticker

Voor het aanvragen van een milieusticker voor in Duitsland klikt u hier. Hier kunt u uw gegevens en autogegevens invullen om de milieusticker aan te vragen. Betalen doet u heel gemakkelijk via I-Deal.

Ervaar de veiligheid van winterbanden

Voor de banden van uw auto start de winter al vanaf 7 C. Onder deze temperatuur verliest rubber een aantal belangrijke eigenschappen. Voor uw autoband betekent dit dat de band stug en stijf wordt. Dit heeft een negatieve invloed op het rem- en stuurgedrag van uw auto. Om dit probleem te ondervangen, wordt aan het loopvlakmengsel van iedere moderne winterband Silica toegevoegd. Een materiaal dat er voor zorgt dat ook bij lage temperatuur de band elastisch en flexibel blijft en ook onder extreme winterse omstandigheden optimaal presteert.
In winterbanden zijn tevens speciale lamellen verwerkt. Deze geven de banden bij sneeuw en ijzel een uitmuntende grip bij remmen en optrekken. Daarnaast heeft de winterband een speciale profielvorm die bij regen voor een snellere afvoer van water zorgt. Aquaplaning wordt op deze manier voorkomen. Kortom, ze bieden meer veiligheid!

En hoe zit het met het comfort? En de levensduur?
Dat is tegenwoordig dik in orde. De oude bezwaren van winterbanden zoals lawaai en een snelle slijtage behoren echt tot het verleden. Dit door de gebruik van nieuwe technieken en de eerder beschreven silica toevoeging.

Winterbanden zijn er dus niet alleen voor de winter of voor de wintersport. In ons natte klimaat bewijzen deze banden u ook goede diensten in het late najaar en het vroege voorjaar!

Ga "op safe" en rijd van oktober tot maart op winterbanden.

Om de kosten hoeft u het niet te laten. De winterbanden zijn bij ons uiterst scherp geprijsd. Door het wisselen van de banden tijdens de seizoenen heeft u weliswaar een extra set banden nodig, maar uiteindelijk gebruikt u tijdens de totale gebruiksduur van uw auto evenveel banden als zonder wisselen.

4 redenen om uw Winterbanden bij Autobedrijf Eussen te kopen!

 1. Beslist een scherpe prijs. Niet alleen voor de velgen met winterbanden maar ook voor het wisselen.
 2. Uitsluitend de beste merken banden, zoals Michelin, Vredestein en Bridgestone.
 3. Thuis geen plaats? Wij regelen opslag voor u!
 4. Unieke extra serviceverlening. Bij elke seizoenswissel worden de banden en velgen gecontroleerd op beschadigingen en worden de wielen voor montage gebalanceerd!

Meer licht, beter zicht!

VisionPlus heeft 50% meer lichtopbrengst dan een standaardlamp. De meeropbrengst is op een afstand van 50 en 75 meter voor het voertuig. Precies daar waar de automobilist meer licht nodig heeft.

Waarom? Omdat zich daar wegobstakels, verkeersborden en andere weggebruikers bevinden die de automobilist met VisionPlus veel eerder waarneemt. En dat voorkomt heel wat gevaarlijke situaties.

Naast 50% meer functioneel licht verschaft de VisionPlus lamp ook nog eens tot 20 meter extra zicht. Bij een snelheid van 80 km/h resulteert dat in een reactietijd van een volle seconde. Een seconde die levens kan redden.

De automobilist die verder kijkt, blijft de meest veilige weggebruiker. Goed zien en goed gezien worden is onze visie op veiligheid. Zichtbaar veiliger is ons uitgangspunt voor autoverlichting.

Denk daar rustig een een volle seconde over na.

Bij ons verkrijgbaar als set van 2 lampen.
H4 € 26.98 incl. BTW
H7 € 37.77 incl. BTW

Stikstof in uw banden

Uit onderzoek blijkt dat zestig procent van de auto's met banden rijdt, die een verkeerde spanning hebben. Met alle gevolgen van dien. Een band gevuld met gewoon lucht wordt na verloop van tijd vijftien tot twintig procent zachter. Dat komt doordat de zuurstof moleculen zo klein zijn, dat deze door het karkas van de autoband ontsnappen. Stikstof moleculen zijn groter, waardoor ze minder snel ontsnappen. Hierdoor blijft de band veel langer op de juiste spanning. Hierdoor slijten de banden minder en blijft de rolweerstand langer optimaal. Dit levert grote voordelen op in brandstofverbruik. Een band met bijvoorbeeld een te lage bandenspanning van 20 procent zorgt voor een brandstoftoename van 2 tot 3 procent Een band op de juiste spanning zal minder inveren en dus minder snel opwarmen. De kans op een klapband neemt daardoor aanzienlijk af. Daarnaast komt er bij gebruikmaking van stikstof geen watermoleculen meer in de banden. Condensvorming in de banden behoort daardoor tot het verleden, waardoor de kans op roestvorming aan velgen verdwijnt. Stikstof is absoluut ongevaarlijk. Het is kleurloos, reukloos en niet brandbaar. Kortom stikstof is beter voor de veiligheid en voor uw portemonnee. Niet voor niets maakt men in de Formule I, Wereld Rally Championship en de luchtvaart al jaren gebruik van de voordelen van de banden gevuld met stiktof.

Airconditioning

Steeds meer auto's worden geleverd met een airco. Voor een optimaal gebruik hebben wij een aantal tips en aandachtspunten op een rijtje gezet.

 • Naast verkoeling in de zomer zorgt de airco ook voor een snellere ontwaseming bij natte weersomstandigheden. De airco onttrekt namelijk vocht uit de lucht waardoor het beslaan van de ruiten wordt verminderd.
 • Nadat de auto in de zon heeft gestaan, is het aan te bevelen eerst een paar minuten met open ramen te rijden om snelle ventilatie te krijgen. Sluit daarna de ramen om de warmte buiten te houden. Een effectieve koeling wordt alleen bereikt met gesloten ramen.
 • Zet de luchttoevoerbediening gewoonlijk in de stand 'buitenlucht'. Als u het interieur snel wilt afkoelen of verwarmen zet u de luchttoevoerknop tijdelijk op 'recirculatie'.
 • Gebruik de airco regelmatig (minstens enkele minuten per maand) om te voorkomen dat pakkingen en keerringen door uitdroging gaan lekken. Bovendien gaat frequent gebruik het ontstaan van nare luchtjes tegen; condens- en bacterievorming veroorzaken een onaangename geur.
 • Bij een zware belasting en/of hoge buitentemperaturen kan het gebeuren dat de airco zichzelf tijdelijk uitschakelt om de motor te beschermen tegen oververhitting. Als de motortemperatuur genoeg is gedaald schakelt de airco automatisch weer in.
 • Onder winterse omstandigheden zijn veel mensen geneigd de airco al aan te zetten als ze 's ochtends nog de ruiten staan schoon te krabben. Voorstelbaar, maar niet zo goed voor de koppeling van de compressor en ook niet voor het brandstofverbruik. Schakel de airco liefst in enkele minuten na het starten van de motor.
 • Schakel de airco uit, het liefst een minuut of tien voordat de motor wordt uitgezet. Dit gaat condensvorming tegen. Dit voorkomt dan weer schimmels en nare geurtjes.

Wat te doen bij een aanrijding

 • Wees hoffelijk, blijf kalm en word vooral niet boos.
 • Blijf op de plaats van het ongeval.
 • Bij letselschade waarschuw de politie en laat proces-verbaal opmaken.
 • Vul uw aanrijdingsformulier in en laat de tegenpartij de rechterzijde invullen en ondertekenen. Zorg dus ook dat u altijd een Europees aanrijdingsformulier bij u heeft. U kunt zo'n formulier gratis van ons krijgen.
 • Laat u niet uit over de schuldvraag.
 • Noteer alle belangrijke gegevens van betrokkenen, getuigen en dergelijke.
 • Noteer naam, verzekeringsmaatschappij en polis nummer van de tegenpartij.
 • Maak een situatieschets, indien mogelijk een foto.
 • Breng uw auto indien er nog mee gereden kan worden naar Autobedrijf Eussen.
 • Als uw auto moet worden afgesleept bel dan 043-4591677 of geef de sleepdienst opdracht de auto naar ons toe te brengen.
 • Laat de schade begroten en vul samen met ons de achterzijde van het schadeformulier in.
 • Neem gezamelijk met ons contact op met de verzekeraar voor de melding van de schade.
 • Vetrouw de zorg voor een uitstekende reparatie toe aan Autobedrijf Eussen.
 • TIP! Print deze informatie en bewaar hem in de auto bij uw autopapieren.

Tips voor zuinig auto rijden

 • Let op de bandenspanning: een te lage bandenspanning kost brandstof
 • Tijdens het starten geen gasgeven
 • Na het starten meteen wegrijden ("warmdraaien" kost onnodig brandstof en is slecht voor de motor)
 • Zo snel mogelijk opschakelen
 • Niet onnodig remmen; probeer door anticiperen en afstand houden het gebruik van de remmen te voorkomen
 • Nooit het gaspedaal geheel intrappen, ook niet op de snelweg
 • Elektrische instrumenten (en airconditioning) niet gebruiken als die ook niet echt nodig zijn
 • Neem geen onnodig gewicht in de auto mee
 • Verwijder de dakdrager meteen na gebruik
 • Zorg voor optimaal technisch onderhoud

Rijbewijs B of BE?

Rijbewijs B geeft de bevoegdheid tot het besturen van een personenauto met een aanhangwagen die, inclusief laadvermogen, niet meer weegt dan 750 kg.

Is uw caravan zwaarder en heeft uw caravan dus een eigen gele kentekenplaat, dan mag de maximaal toegestane massa (gewicht) van de caravan plus de maximaal toegestane massa van de auto, bij elkaar opgeteld niet meer dan 3500 kg zijn.

LET OP: voor de bepaling welk rijbewijs noodzakelijk is wordt uitgegaan van de theoretische maximale lading.

Rijbewijs B-E
Het rijbewijs B-E is noodzakelijk als u boven bovenstaande grenzen komt. Degenen die hun rijbewijs voor 1984 hebben gehaald hebben B-E automatisch gekregen. De anderen moeten afrijden voor de E-aantekening op het rijbewijs.